کتابی در بیان اختلافات معارف دینی با آموزه های فلسفی
«توحید» از اساسی ترین موضوعات اعتقادی به شمار میآید، به گونهای که میتوان آن را باب ورود به معارف اعتقادی دانست. از این رو فهم صحیح آن میتواند در بسیاری از حوزههای معارفی دیگر راهگشا باشد. یکی از راههای موثر در شناخت این رکن اعتقادی مهم، بررسی اختلاف مشارب مختلف علمی در آن است. براین اساس آیت الله سیدجعفر سیدان در این کتاب مسأله توحید را از سه رویکرد غالب در مکاتب معارفی؛ یعنی وحی، فلسفه و عرفان تبیین نمودهاند.
آیت اله سیدجعفر سیدان نویسنده کتاب «توحید از نگاه وحی، فلسفه و عرفان» در اواخر سال 1313 شمسی در مشهد مقدس دیده به جاهن گشود. اساتید ایشان افرادی چون: ادیب ثانی، حاج میرزا احمد مدرس، حاج شیخ هاشم قزوینی، آیت الله میلانی، آیت الله شیخ مجتبی قزوینی بودند.
آیت الله سیدان سالهاست که در حوزه علمیه مشهد به تدریس و تربیت شاگرد مشغول است و در مجامع علمی و کرسیهای نظریهپردازی حوزوی و دانشگاهی شرکت میکند و تاکنون با افراد متعددی از گروههای فکری مختلف به گفت و گو و مناظره پرداخته است.
آیت الله سیدان از نظر فکری به مکتب معارفی مرحوم میرزا مهدی اصفهانی تعلق دارد که به مکتب معارفی خراسان یا مکتب تفکیک مشهور است. ایشان مبانی فکری میرزا را از طریق استاد خود شیخ مجتبی قزوینی فرا گرفت و اینک با جدیت تمام به عرضه آن مبانی معارفی و نقد اندیشههای فلسفی و عرفانی اهتمام میورزد.
یکی از کتبی که ایشان در نقد فلسفه و آموزههای فلسفی نکاشته است کتاب «توحید از نگاه وحی، فلسفه و عرفان» است؛ در این کتاب به مباحث ذیل پرداخته شده است:
بخش اول: کلیاتی در خصوصو مباحث اعتقادی
بخش دوم: نسبت بین خالق و مخلوق که در فصل اول آن نظریه بینونت، فصل دوم نظریه سنخیت و در فصل سوم به نظریه عینیت و بررسی ادله این سه نظریه پرداخته است.
بخش سوم: فاعلیت و علیت خداوند متعال که در فصل اول به نظریه فاعلی مختار و در فصل دوم به نظریه علت تامه پرداخته شده است.
و در بخش چهارم حدوث عالم مورد بررسی قرار گرفته است.
این کتاب حدود 200 صفحه است که مطالعه آن را جهت شناخت مبانی مکتب تفکیک به همه عزیزان توصیه میکنیم.
آخرین نظرات